Haberler

Adaçal Kireç Yeni Fabrikasını Tanıttı

adacal kirecEmirdağ Adaçal Endüstriyel Mineraller Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından ilçemiz protokolüne bir tanışma daveti verildi.
Düzenlenen davete Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Cengiz Pala, ilçe Emniyet Müdürü İsmail Terzi, ilçemiz Vergi Dairesi Müdürü Necmettin Aydın, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, Ticaret Odası Başkanı Abdil Demiral, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü ve bir grup davetli ile bazı şirket yöneticileri katıldı.
Saat 12.45 civarında başlayan programda önce şirket müdürü tarafından davetlilere şirketin şu anki durumu anlatıldı.
TÜRKİYE'DE İLK DEFA ADAÇAL ÜRETECEK
Şirket Müdürü Muharrem Kaplan şu anda Adaçal'da 105 personelin istihdam edildiğini belirterek şirketin Türkiye'de ilk defa PCC üretimine başlayacağını belirtti. PCC'nin çok önemli kimyasal bir madde olduğunu belirten Kaplan, bu maddenin daha önce Türkiye'de üretilmediğini ve ilk olarak Adaçal tarafından üretileceğini belirtti. Kaplan, bu maddenin daha önce Türkiye'ye ithal edildiğini ve Türkiye'deki firmaların ihtiyaçlarını bu şekilde karşıladıklarını belirtti. Adaçal'ın bu maddeyi üretmeye başlamasıyla beraber yurtdışından artık bu ürünün ithal edilmeyeceği de belirtildi. Türkiye'de bu maddenin yıllık ihtiyacının toplam 18 bin ton olduğu ve Adaçal'ın yıllık üretim kapasitesinin ise 30 bin ton olacağı belirtildi. PCC üretiminin toplam 50 milyon TL.'lik bir yatırım olduğunu belirten Kaplan, bu maddenin boya ve plastik sektör lerinde kullanıldığını da söyledi.
Şirket Müdürü Kaplan'ın bu sunumundan sonra ilçemiz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdil Demiral bu önemli yatırımdan dolayı Kaplan'a ve Adaçal'a teşekkür etti.
Belediye Başkanı Cengiz Pala ise ilçemizde doğalgazın kullanılmasına başlanılmasıyla beraber Adaçal'ın da maliyetlerinin azalacağını belirterek ilçemizde doğalgaza 2012 yılında geçileceğini söyledi.
Davetlilere öğle yemeğinde Konya yemekleri ikram edildi. Yemeğin ardından davetlilere Adaçal Endüstriyel Sanayi Ticaret A.Ş. gezdirilerek şirketle ilgili bilgiler verildi.

Yorum ekle

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar, aynı ip den aynı habere gelen yorumlar eklenmeyecektir.