Haberler

Emirdağ Ziraat Odasına Hayran Kaldılar

Van Ziraat odaları ziyaretSalı günü, ilçemiz Ziraat Odası Van ve ilçelerinin Ziraat Odaları Başkanlarını ağırladı.
Saat 18.00 civarında ilçemize gelen Van ve ilçeleri Ziraat Odaları Başkanları ilçemizdeki ilgiden memnun kaldılar.
Van ve ilçeleri Ziraat Odaları Başkanları otobüsten iner inmez ilçemiz Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü, Meclis Başkanı Libabiye Mutlu ve Ziraat Odasından bazı yöneticiler tarafından karşılandılar. Daha sonra ilçemiz Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü'nün makamına geçen Ziraat Odası Başkanları burada bir süre sohbet ettiler.
Burada yapılan konuşmada ilçemiz Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü şunları kaydetti :
"Bizim odamız 1964 yılında kurulmuş bir odadır. Ben ise buraya 1981'de başkan oldum. O zaman odamız kiradaydı. Kısıtlı personel ve küçük bir binayla çiftçimize hizmet çabasına girdi. Sonra birgün şu anki Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın da bulunduğu Ziraat Odası Merkez Yönetimini Emirdağ'a davet ettim. O zaman bu bina yoktu. Hatta Başkanımız "Ahmet Başkan kapılmış bir hayale gidiyor" demiş. 6 ay geçtikten sonra şu anki Başkanımız Ziraat Odaları Genel Birliği Genel Başkanı oldu ve kendisini açılışa çağırdım. Allah nasip etti bize. Devletten bu bina için bir tek kuruş destek almadık. Çiftçimizden aldığımız aidatlarla bu binayı yaptık ve bugünlere geldik" dedi.
ASIL SORUN : "BİZİ YABANCILAŞTIRMIŞLAR"
Sonrasında ise Van/Çatak Ziraat Odası Başkanı Kemal Kaya bir konuşma yaparak şunları kaydetti: "Biz bugün Van heyeti olarak burayı ziyarete geldik. Bugün Emirdağ'ın ismini sık sık "Emirdağ Lahikasından" duyuyorduk ama görmek de nasip oldu bize. Maneviyatı yüksek bir yer Emirdağ, maddiyatın da yüksek olduğunu gördük. Maneviyatın yüksek olduğu yerlerde maddiyat da yüksek oluyor. Emirdağ'ı biz Emirdağ Lahikası'ndan biliyorduk. Emirdağ, Emirdağlılığını gösterdi. Bugün devlet işadamlarına gidin Doğu'ya yatırım yapın diyor ama insan tanımadığı bilmediği yere yatırım yapmaz. Birbirimizi görelim, tanıyalım. Heyet olarak biz de sizleri bekleriz Van'a. Burada güzellikleri gördük. Biz de sizleri ilimize bekliyoruz. Ama bizim odalarımız Erciş hariç 2005'ten sonra kuruldu. Arkadaşlarımız genç arkadaşlar. Bugün Avrupa'da Sivil Toplum Örgütleri halkın gözü kulağı sesidir. Ama bu Türkiye'de henüz yerleşmedi. Halkımıza bilinçli bir şekilde hizmet etmemiz lazım.
Aslında sıkıntıların ana kaynağı bizi birbirimizden hep ayırmışlar. Birbirimize yabancı olarak göstermişler bizleri. Temel sorun burada başlamış. Biz sizleri tanıdığımız için çok mutlu olduk. Hizmetlerinizden dolayı da teşekkür ediyoruz" dedi.
İlçemiz Ziraat Odası Başkanlık makamının ardından heyete ilçemiz Ziraat Odası Labaratuarı ve çiftçiler kulübü gezdirildi. Sonrasında ise ilçemiz Ziraat Odası'nın oteli gezdirildi ve otelde çiftçilere %30 indirim uygulandığı belirtildi. Van Merkez ve ilçeleri Ziraat Odası Başkanları ise "Biz de birgün Emirdağ'da kalmak istersek kalacağız diye düşünüyorduk ama düşünmemize hiç gerek yokmuş" diye memnuniyetlerini dile getirdiler. Odanın verdiği hizmetleri gören Van Merkez ve ilçelerinin Ziraat Odası Başkanları yapılan hizmetleri çok beğendiler.
Heyete daha sonra ilçemiz Ziraat Odası Restorantında çorba, güveç, pilav ve tatlı ikram edildi. Yemeğin ardından heyete çay ikram edildi. Heyet, içilen çayların ve sohbetin ardından tekrar Afyonkarahisar'a döndü.

Yorum ekle

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar, aynı ip den aynı habere gelen yorumlar eklenmeyecektir.