Haberler

8. Geleneksel Emirdağ Gurbetçi Festivali

Afyonkarahisar Emirdağ İlçesinde 2004 yılından bu yana farklı isimlerle anılan Gurbetçi Festivali bu yıl da 22 Temmuz Cuma günü saat 18.00 de başladı.
Festival Başlangıcı Emirdağ ilçe meydanında Emirdağlılar Yardımlaşma Derneğinin (kısa adı Eyad) akülü özürlü aracı dağıtımıyla başladı. Protokolün meydanda yer almasıyla Eskişehir Odunpazarı’nın Mehteran ekibi Mehter Marşlarıyla açılışı yapmış oldu. Açılış programına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emirdağ Kaymakam Vekili Fatih Kaya, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Belçika Federal Maliye Bakanı Bernard Clerfayt, Belçika Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Flaman Bölge Veli Yüksel Brüksel Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, İl Genel Meclis Üyeleri,  Eyad Başkanı Metin Edeer, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
İlçe Meydanında Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ve Vali İrfan Balkanlıoğlu birer konuşma yaptılar.
Birinci gün Popstar Armağan Konseri,  Mithat Körler Konseri oldu. Mithat Körler Sahnede iken Başkan Pala’ya “ Başkanım Emirdağ spora marş benden 3. lige çıkarmak sizden” dedi. Körler konsere Emirdağ Türküleri son verdi.
İkinci Gün Pendik Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi,  Şehit ve Gazi Aileleri yakınlarına Plaket Sunulmasının arkasından Pinhani Konseri oldu.
Üçüncü gün ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Programının arkasından, EYAD Derneği ve Anadolu Üniversitesine Teşekkür Plaketi verildi. Tekin Tekince sahne aldı. Oyun havaları ile halkı coşturan Tekin yağmur yapmasına rağmen konserine ara vermedi.
Son Olarak Mustafa Ceceli sahne aldı. Özellikle gençler sahnenin ön taraflarını doldurdu. Bir çok şarkısında Ceceli’ye eşlik ettiler. Binlerce halkın ayakta izlediği Ceceli konserinin arkasından havai fişek gösterisi yapılarak festival sona erdi.

Yorum ekle

Küfür ve Hakaret içeren yorumlar, aynı ip den aynı habere gelen yorumlar eklenmeyecektir.