Emirdağına Yapılanları Sayfalar Almaz
Emirdag.com.tr Akparti İl Genel Meclisi Adayı Mevlüt ERGÜRBÜZ ile yaptığımız ropörtaj:
Emirdag.com.tr: Mevlüt Bey kısaca sizi tanıyalım.

Mevlüt ERGÜRBÜZ:  1954 Emirdağ  doğumluyum. 1984-1989 arası Karaağaç Köyü muhtarlığı yaptım. 1986 yılında Gömü Grubu İçme suyu Başkanlığına seçildim. 1997 tarihinden beri Emirdağ Ziraat odası meclis başkanıyım.
Bu dönem de Akparti’den  İl Genel Meclisi Adayı oldum. İktidarında gücüyle Emirdağ’ına ve köylerine hizmet etmek istiyorum.
Emirdag.com.tr: Seçilmeniz durumunda Emirdağ’ına yapacağınız hizmetler nelerdir?
Mevlüt ERGÜRBÜZ: Gittiğim köylerde herhangi bir söz vermedim. Halkımız bizi önceki dönem olduğu gibi 3 üye ile güçlü bir şekilde Afyon’a gönderdiği takdirde bizde iktidarın gücünü kullanarak Emirdağına elimizden gelen hizmetleri yapacağız.
Seçime katılan tüm adaylara başarılar dilerim.

Emirdag.com.tr Akparti İl Genel Meclisi Adayı Yusuf  DEMİR ile yaptığımız ropörtaj:
Emirdag.com.tr: Yusuf Bey kısaca sizi tanıyalım.

Yusuf DEMİR: 1950’de Emirdağ’da doğdum. Askerliğimi yaptıktan sonra Emirdağ’da ticaret hayatına atıldım, Yaklaşık 40 yıldır Emirdağ’da Ticaret  yapmaktayım.
Emirdag.com.tr: Yusuf  Bey siz bir dönemdir  İl Genel Meclisi Üyeliği yaptınız  bu  dönemde yaptığınız hizmetler nelerdir..
Yusuf DEMİR: Öncelikle şunu söylemek istiyorum, yaptığımız hizmetleri ayrı ayrı anlatacak olursam inanınki sayfalar almaz. Onun içi ben kısa kısa anlatacağım.  Biz seçildiğimiz yıl itibariyle Emirdağ’ımızın  hiçbir köyünde kanalizasyon yoktu, biz köylerimizde şehir gibi olacak dedik çalışmaya başladık, 5 yıl içerisinde 33 köyümüze kanalizasyon yaptırdık.
Kanalizasyonu tamamlanan 22 köyümüze kilit parke taşı döşedik.
1 köyümüze 17 km den içme suyu getirdik.
12 köyümüze ilave su getirdik. Şu anda su sorunu olan  hiçbir köyümüz kalmadı.
49 köyümüze çocuk parkı yaptırdık.
1 Köyümüze Köy konağı ve Düğün Salonu yaptırdık.
2 köyümüzün Köy konağı için proje ve ödeneği ayrıldı. Kısa bir zaman içerisinde yapılıp köylümüzün hizmetine sunulacak.
7 Köyümüze yağmurlama sulama sistemi yapıldı.
Köy yollarımızın tamamı Asfaltlandı, bazı köylerimize 2. Kat asfalt yapıldı.
Bazı köylerimiz ikinci ve üçüncü köylere bağlandı.
8 adet lise , 50 adet ilköğretim ve ilkokul olmak üzere 58 okulumuzun bakım ve onarımı yapıldı.
2 adet yeni ilköğretim okulu , 1 adet anaokulu yapıldı.
İlçemiz belediyesine 1 adet itfaiye gönderdik.
Devlet hastanemize 1 adet ambulans gönderdik.
1982 yılında ilçemize yapılan kapalı spor salonu ve toprak saha , 600.000 TL harcanarak kapalı spor salonu onarımı ve Çim saha yaptırdık.
Huzur Evine Maliye bakanımız Kemal Unakıtan’ın gönderdiği paradan ayrıyeten, biz de İl Genel Meclisinden 800.000 TL ödenek ayırdık . Daha sonra Bakanımız  söz verdiği 300.000 TL yi Huzurevimize gönderdi. Ve yıllardır açılamayan Huzurevimizi 2008 yılında açıldı, şu anda yaşlı insanlarımız faydalanıyor.
Köylerin Elektrik tesisatlarının yenilenmesi, İnternet hizmeti almayan köylere internet hattının bağlanması gibi daha bir çok hizmetler yaptık.
Emirdag.com.tr: Yusuf Bey seçilecek olursanız önümüzdeki dönem için söylemek istedikleriniz nedir?
Yusuf DEMİR:  Önceki dönem, adaylık sürecinde oy istemek için gittiğimiz her yerde şunu söyledim. ‘Eğer bizi güçlü bir şekilde Afyon’a gönderirseniz elimizden gelen tüm hizmetleri yapacağız, herhangi bir vaadde bulunmuyoruz’
Bugün de aynısını söylüyorum, seçilmemiz durumunda elimizden gelen hizmetleri yapacağız Halkımızın bizi 3 üye ile güçlü bir şekilde göndermeleri durumunda bizde Afyonda Emirdağını güçlü bir şekilde temsil edeceğiz.

Emirdağ’daki tüm siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum..

Emirdag.com.tr Akparti İl Genel Meclisi Adayı Tülay KUYUN  ile yaptığımız ropörtaj:
Emirdag.com.tr: Tülay hanım sizi Akparti Kadın kollarında tanıdık. Neden İl genel Meclisi adayı oldunuz ?
Tülay KUYUN: 5 yıldır Akparti Kadın kolları başkanıyım. Başbakanımızın kadınlara verdiği önemi geçtimiz 22 Temmuz seçimlerinde gördük. Başbakanımız kadınların kendilerinin siyasete girmeleri için bizleri teşvik etti. Emirdağ’lı kadınlarında sesi olarak bu göreve talip oldum. İstiyorum ki her bayan da benim gibi cesur davranıp bu gibi görevlere talip olsun.
İlçemizde bir siyasi partide benim gibi bir kadın İl Genel Meclisi üyeliğine aday, başta bayan aday kardeşime cesaretinden dolayı teşekkür ederim..
Bu bir hizmet yarışıdır diğer aday arkadaşlara başarılar dilerim. Kazanan Emirdağ olsun…

Share/Save/Bookmark

Yeni yorum eklemek için yeterli yetkiniz yok. Siteye kayıt olmanız gerekebilir.