HALKBANK VE ZİRAAT BANKASI 3.000 ELEMAN ALIYOR



Ziraat ve Halkbank personel ihtiyacını karşılamak için eleman alacak.Ziraat Bankası 2.000 – Halkbankası 1.000 civarında personel alacak.Her iki banka da seçim öncesinde eksik kadrolarını tamamlamak ve çok sayıda personelin emekliye ayrılacak olması nedeni ile ortaya çıkacak personel açığını tamamlamak için personel alımına gidecek.


Kamu bankaları nın eleman alımlarını yüzde 1 ile sınırlandıran yasal düzenlemenin kaldırılması bankaları personel alımı konusunda rahatlattı.25 Nisanda olağan genel kurulu yapan Ziraat Bankası almayı planladığı 2 bin civarındaki personel için 5 Haziranda olağan üstü genel kurula gidiyor.Genel Kurulla yönetime personel alımı için yetki verilecek ve daha sonra alım için gerekli ilanlar verilecek.Şu an için Ziraat Bank ta 22 bin, Halkbank’ta 10bin 500 civarında personel çalışıyor.


Halkbank ise personel alımı için yönetim yetkili olduğundan genel kurul toplanmayacak.10 Haziran gibi 1 000 personel alımı için ilanlar verilecek.Personel sayısı kesin olmamakla beraber birimlerden alınan talepler ve incelemeler sonrasında belli olacak.