emirdagkurtulus23Milli Mücadelede Emirdağ Kutlama Ve Anma Programı Çelenk Sunma Töreniyle Başladı. Emirdağ’ın Kuvâ-yi Milliye Yiğitlerince Kurtuluşunun 102. Yılı münasebetiyle bu yıl ilki gerçekleştirilen 'Millî Mücadelede Emirdağ Kutlama ve Anma Programı' çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunmasıyla devam eden program Milli Mücadelede Emirdağ resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Kabak, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Soylu , İlçe Emniyet Müdürümüz Erdal Yanık, Askerlik Şubesi Başkanı Emre Yazıcı, daire amirlerimiz, Yazar Ahmet Urfalı siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Meydandaki etkinlik ardından Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda Ahmet Yiğiter moderatörlüğünde Prof. Dr. Ahmet Altıntaş ile Ahmet Urfalı’ın konuşmacı olarak katılacakları Milli Mücadele’de Emirdağ paneli yapıldı.

Saat 16.30’da Çatallı Şehitliği ziyaret edilecek, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılacak duadan sonra Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilen şehitlik hakkında bilgi verildi.

Saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanında, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Kaymakam Osman Bilici’nin yapacağı protokol konuşmaları ardından Mehter Takımı, Yönetmen Hafize Erdoğan tarafından sahneye konulan Kahraman Türk Kadınları ve Folklor Ekibi gösterileri yapıldı.

Törenler, Emirdağ’da bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla odalar ve sivil toplum yönetici ve başkanları tarafından oluşturulan ‘’Milli Mücadele’de Emirdağ Program Komitesi’’ tarafından düzenlenmiş olup birlikte yürütüldü.